Activiteiten

Studio Wladiwostok is een mooie ruimte aan het IJ. Er zijn lessen, trainingen, cursussen en andere activiteiten. Sommige lessen zijn besloten, anderen open. De vloer in de studio is erg geschikt voor bewegingsactiviteiten. Er is een eenvoudige keuken en toilet voorziening. De ruimte wordt goed schoongehouden en ook de gebruikers dragen daar aan bij. De ruimte is bedoeld voor de bewoners van Wladiwostok en voor de buurt. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de beheerders: studio@wladiwostok.nl

Ariane Rümke geeft Feldenkrais, een bewegingsmethode die een algehele verbetering van houding, beweging en gemoed geven. Je onderzoekt hoe je beweegt en hoe je dat kan veranderen, makkelijker of functioneler kan maken. Je doet dat op een ontspannen manier omdat je dan beter kan waarnemen wat je doet. Voor de één werkt het als een ontspanningsmethode, de ander past de ervaringen van Feldenkrais toe in het alledaagse bewegen of specifieker in een sport, tijdens het spelen van een muziekinstrument of dans. Welkom voor een proefles. 

Open groepsles op: woensdag van 12:00-13:00u en donderdag van 20:00-21:00u

Individuele les: woensdag van 13:15-14:15u

feldenkraisamsterdam.nl/


Lonneke Melis-Klinckenberg  geeft Pilates: een mind/ body bewegingsvorm, waarbij je je lichaam leert kennen en bewust wordt van je houding en bewegingspatronen. We werken aan kracht en flexibiliteit, coördinatie en balans. Pilates met Lonneke betekent dat er een zekere flow en fun in de les zit verwerkt. In de 60 + groep voeren we de oefeningen aangepast en rustiger uit. Op het moment zitten de groepen vol.  

Dinsdagochtend: 10.00-11.00u: 60+ en dinsdagavond: 20.00-21.00u

Lon1966@kpnmail.nl

nononsensepilates.nl

Rebekka Lüthi geeft Zhan Zhuang Chi Kung en dat vindt zijn oorsprong in de Chinese gezondheidszorg en vechtkunst. De eenvoudige maar krachtige lichaamsoefeningen versterken onze interne structuur en vergroten onze veerkracht op lichamelijk en mentaal gebied. De balans tussen inspanning en ontspanning helpt je om ook onder de dagelijkse druk je evenwicht en levendigheid te behouden. Zhan Zhuang Chi Kung is de kunst van het batterij opladen.

maandag 9-10u chi kung basis en 10-11u chi kung verdieping

woensdag 20-21u chi kung basis en 21-22u chi kung verdieping

donderdag 9-10u chi kung basis en 10.15-11.15u chi kung beginners

Deelname is voor een hele lescyclus (meestal 14 weken)

www.luthipraktijk.nl

Pauline Daniels  geeft IYoga 60+: een gespecialiseerde yoga les in de Iyengar traditie, speciaal voor ouderen. Er is een wachtlijst     

Maandag 11.30 – 13:00u en woensdag 9.30 – 11:00u

danielspm@kpnplanet.nl

Martijn Hell – Leeuwenhart is dramatherapeute, supervisor en geeft de training “Zachtjes Balen”: met zelfvertrouwen en op een gezonde manier leren reageren op frustraties. Een paar keer per jaar worden er trainingen Zachtjes Balen gegeven voor professionals. Met behulp van een handpop, een spanningsmeter en een boosheidsmeter, leren zij hoe ze ouders en kinderen op een ontspannen en zelfvertrouwen bevorderende manier zicht en grip op verstandig gedrag bij oplopende spanning en boosheid  kunnen geven.

www.zachtjesbalen.nl

Jaap van Manen geeft individuele danscoaching. Daarbij wordt coaching met dans gecombineerd. Het is een ervaringsgerichte manier van coaching met het-lichaam-in-beweging als uitgangspunt. Hiermee onderscheidt Danscoaching zich van andere, vaak meer verbale, vormen van coaching. De danscoach betrekt het lichaam en zijn expressie-mogelijkheden in het coachingsproces. Dans en beweging zijn hierbij het middel tot bewustwording, ontwikkeling en verandering.  Een besloten activiteit, waarbij cliënten, meestal studenten van de ODC – opleiding danscoaching, zelf een sessie aanvragen. 

info@danscoaching.nl

www.danscoaching.nl  www.danscoaching.eu 

06-33732539

Berber Schönholzer geeft Iyengar yoga aan jongeren. Een dynamische Iyengar yoga les voor jonge mensen t/m 18 jaar, uitdagend en ook rustgevend, zodat ze zich d.m.v. yoga steeds weer lekker in hun lijf kunnen voelen. De lessen vinden in blokken van 10 lessen plaats, de inschrijving ervoor is telkens open.

Donderdag 17.30–18.30u

www.iyengaryogazeeburg.nl

Fons Diepenmaat geeft Iyengar yoga, gebaseerd op de klasieke hatha yoga en gaat over ruimte maken, soepel en sterk worden in je lichaam, je ademhaling en in je hoofd. Met zo nodig aanpassingen en hulpmiddelen is deze vorm van yoga geschikt voor iedereen. Het is een stevige, maar luchtige vorm van yoga waarbij plezier hebben mag!

Maandagavond 18.30-20.00u en vrijdagochtend 9.00-10.30u

1e zondag v.d. maand een lange les van 10.00 -12.30u

fonsdiepenmaat@gmail.com

06-53746438

Alfredo Fernandez:

– Mind-body-fit group training is “sensory-motor attention and recovery, breathing, coordination, mobility and postural stability”.

Woensdag 18.00-19.15u en op vrijdag 12.00-13.15u

– Somatic Movement Coaching is body oriented and experiential way of dealing with questions, challenges and/or problems concerning health, wellbeing and effective action. In this approach the physical and psychological aspects are considered to be closely interlinked and inseparable. Op afspraak / by appointment for anyone who couldn’t find an answer in the regular medicine and looks for a personal and creative approach

annonces@alfredofernandez.nlwww.alfredofernandez.nl