Bewoners

De bewoners van Wladiwostok

De participatiemaatschappij avant la lettre. Dat is Wladiwostok. Ieder woont zelfstandig maar we delen en doen veel samen. Zo verzorgen we onze eigen naschoolse opvang in kleine groepjes, doen boodschappen als er iemand ziek is en sporten met buren in onze fitnessruimte.

We tuinieren in de binnentuin en onderhouden piepkleine moestuintjes en een kruidenpluktuin voor iedereen. We kloppen aan voor kopjes suiker of de boormachine, we delen de auto. We voeren de vogels en timmeren nestkastjes. En hebben al vanaf het begin een weggeefkast in de hal en struikelen wel eens over de grote afdankers die er ook wel eens in de weg staan.

We eten soep en tapas op regelmatige basis met elkaar in onze huiskamer. Vormen een leesgroep met buren. Verzorgen elkaars planten in de vakantie. Met Sinterklaas vieren we dat met de kleintjes, het Sint Maarten feest in Wladiwostok is op het hele eiland bekend en met Kerst hangen we lichtslingers op en drinken gl├╝hwein en warme chocolademelk.

En elk jaar is er een knallend huisfeest. We zingen in het koor of zitten op Feldenkrais in de Studio. Vergaderen beperken we tegenwoordig tot een minimum, maar we hebben een digitale nieuwsbrief om op de hoogte te blijven. Driewielers en stepjes in de binnentuin gaan vast ooit vervangen worden door rollators. We willen hier oud worden als het kan.

In 2021 vierden we ons uitgestelde jubileum van 25 jaar wonen in Wladiwostok. Ter gelegenheid hiervan verscheen het boek “Wonen doe je niet alleen”. Misschien nog te koop bij boekhandel van Pampus.